זה נשמע לנו אולי רחוק אבל הסדר חוב אשראי, הוא אירוע שכל אחד מאתנו יכול לחוות. אם זה בשל חובות רבים שהצטברו, וההכנסות לא מכסות עליהם, בשל תכנון כלכלי לקוי, ואם זה צורך שמגיע בגלל אירוע רפואי פתאומי. בכל מקרה, כל אחד מאתנו יכול למצוא את עצמו מבצע הסדר חוב. מה זה אומר הסדר חוב באשראי? מתי מבצעים את זה? ואיך בוחרים את עורך הדין המתאים לטפל במקרה כזה? כל הפרטים במאמר שלפניכם.
הסדר חוב – מה זה אומר?
משא ומתן והסכם
באופן כללי כשמדברים על הסדרי חוב, הכוונה למצב שיש חייב, שיש לו חובות כלפי נושה מסוים. החייב מבין שהוא חייב לעשות שינוי, בדרך כלל כשהוא מבין את זה כי פשוט חסר לו תקציב להוצאות הכרחיות. במקרה כזה, החייב, בעזרת עורכי דין, יפנה לנושה ויבקש להסדיר את החוב. ההליך לאחר הפנייה כולל בדרך כלל משא ותן על פריסת התשלומים, אם זה הסכומים שישולמו בכל תשלום, ואם זה משך התשלומים. לאחר שהדברים יוסכמו, הצדדים יחתמו על ההסכם. בשלב זה, ההסכם יוגש לבית המשפט, שיאשר אותו. חשוב לציין שאישור הסכם בין נושה לחייב, של הסדר חוב, הופך את ההסדר למחייב, עבור שני הצדדים.
החוב
מה קורה לחוב? אחרי שהחייב, מקיים את חלקו בהסכם, כלומר, משלם את הסכומים עליהם סוכם, לפי הזמנים שסוכמו בהסכם, מגיע בעצם מילוי חלקו של הצד השני, של הנושה, והחוב נמחק. אם החייב לא ממלא את חלקו, ההסדר מתבטל. חשוב לציין, שבזמן ההסדר, הנושה לא יכול להפעיל הליכי הוצאה לפועל. למה? הוא לא יכול "להנות", מכל העולמות, גם לקבל את החזר החוב, וגם להפעיל ביחד את ההוצאה לפועל, שבעצם לוקחים מהחייב את הכסף בעזרת סנקציות וכוח.
הסדר חוב באשראי
חובות לחברת האשראי הם נתח לא קטן מהחובות של משקי הבית בישראל. למי מאתנו אין כרטיס אשראי בו הוא משתמש לכל הקניות שלו. היקף החובות עבר כבר כמה שיאים, וצריך לדעת שחובות לחברת האשראי הם חובות, ואפשר להיכנס למעגל חובות לא נעים בכלל, אם מגיעים למצב שסך החובות גדול מדי. עו"ד דניאל ינובסקי הוא הכתובת שלכם במקרים כאלה, אפילו כדי להתייעץ באופן רשמי לדעת אם אתם כבר בשלב שאתם בבעיה.