לכאורה כל אדם שמנהל עסק או חברה ונותן שירות לאחרים צפוי לקבל תשלום על שירותיו השונים. עם זאת, כולנו יודעים שלא תמיד זה המצב כי יש אנשים שחייבים לנו כספים ופשוט החליטו בשלב מסוים להפסיק לשלם – ובדיוק בשביל זה חשוב להכיר את הליך גביית חובות.
זה לא משנה אם הם החליטו זאת כי אין להם יכולת כלכלית או בגלל כל סיבה אחרת, שכן בסופו של דבר זה משאיר אותנו בלי הכסף שחייבים לנו. בנוסף לכך, יש מקרים שבהם משלמים לנו בצ'קים, דחויים או לא דחויים, ועם הזמן אנחנו מגלים שלמעשה נתנו לנו שיקים בלי כיסוי.
במאמר זה אנו נסקור מה ניתן לעשות לבד בעניין גביית חובות, מתי מומלץ לפנות לעורך דין גבייה, איך מאתרים חייבים ואיך גובים מאדם שנפתר. במידה ויהיו לכם שאלות – אנו נשמח לענות בטלפון או בפגישת ייעוץ ללא עלות.
האם יש צעדים שתוכלו לעשות לבד לצורך גביית החוב?
התשובה היא כמובן כן, כי אל תשכחו שיש מקרים שבהם נוצר חוב כלפיכם מתום לב. לדוגמה, אדם שחייב לכם כספים שלח מישהו אחר בשמו לשלם לכם ופשוט שכח אחר כך לבדוק האם העניין אכן סודר. במקרה כזה עלול להיות שהדבר "נפל בין הכיסאות", מה שאומר שאם תרימו טלפון לאותו חייב בהחלט ייתכן שתוך שעות ספורות תקבלו את הכסף החסר שחייבים לכם.
במקרים אחרים אנשים מחלקים צ'קים עם טעויות, כמו חתימה שלא דומה לחתימה שיש לבנק, מה שגורם לא אחת לחזרת הצ'ק. במקרה כזה ניתן להרים טלפון לאדם שנתן לכם את השיק, ליידע אותו לגבי העניין והוא יתקן את הדברים הרבה יותר מהר ממה שנדמה לכם. לכן כמובן שיש מה לעשות בנידון החובות שחייבים לכם ולכן לא כדאי להתייאש.
יתרה מכך, בהחלט כדאי שתעשו כל מה שאתם יכולים כדי לפנות אל החייב, להסביר לו את המצב ובעיקר, כדי לראות כיצד הוא מגיב. רק בצורה כזאת תוכלו להבין האם אתם עומדים בפני אדם שעשה טעות בתום לב או שאתם נציבים בפני בעיה שיהיה קצת יותר מורכב לפתור אותה.
מתי כדאי לפנות לעורך דין גביית חובות מקצועי?
במידה ולא הצלחתם לבד לקבל את מה שמגיע לכם חזרה, והאמת היא שיש גם מקרים שבהם גביית חובות הולכת ונהיית הרבה יותר מורכבת ולכן במצבים כאלה כדאי לכם לשקול פנייה לעורך דין מקצועי שזה תחום ההתמחות שלו.
אותו עורך דין יוכל לפנות אל האדם שמסרב לקחת אחריות על החוב שלו אליכם ולנסות לגבות ממנו, בשמכם, את החוב. פעמים רבות מיד אחרי שעורך דין פונה לחייב בשם האדם שלו חייבים את הכסף, החייב כבר לא מתנער כל כך בקלות מהחוב. ברור לו שאם העניין כבר הגיע לידיו של עוה"ד הרי שיש לא מעט סיכוי שבתי המשפט יהיו מעורבים בדברים, מה שידרבן אותו לנסות ולסגור את החוב כמה שיותר מהר.
בנוסף לכך, עורך דין לענייני גביית חובות הוא גם האדם שכדאי לכם לדבר איתו אם החוב הוא בצורת שיק חוזר. עוה"ד יוציא בקשה לגביית הצ'ק החוזר, ישלח מכתבי התראה (שלב חשוב מאוד בגביית חובות!) ויפעל בכל הדרכים המקובלות כדי לגרום למי שנתן לכם את הצ'ק החוזר לשלם.
קחו בחשבון שלפעמים הדברים קורים בצורה זריזה, אך מידיי פעם יעבור לא מעט זמן עד שתראו את הכסף שחייבים לכם, אך מצד שני, רק כאשר העניינים שלכם מטופלים על ידי עו"ד מוביל אתם יכולים לישון בשקט.
איך מאתרים חייבים?
לא אחת הבעיה היא שאתם יודעים שחייבים לכם כסף אך האדם שחייב לכם פשוט לא נמצא! כאילו בלעה אותו האדמה ואין לו זכר. האם במקרה כזה עליכם לוותר על החוב ולהשלים עם העובדה שאף אחד כבר לא ישלם לכם? או שאולי כדאי יהיה לעשות משהו בנידון? בדרך כלל הדרך הכי טובה שיש לקבל את המגיע לכם יהיה לפנות לעורך דין גביית חובות, שבין היתר, מעניק שירות של איתור חייבים. יכול בהחלט להיות שהאדם שחייב לכם את הכסף פשוט ברח מהארץ, אך האם זה אומר שאתם נשארים עכשיו בלי הכספים שחייבים לכם? התשובה היא כמובן לא.
יש לא מעט דרכים להגיע גם אל חייבים שירדו מהארץ ויש דרכים שבעזרתן ניתן יהיה לגבות אפילו מאותם אנשים חובות נושנים. לכן אין לכם סיבה להתייאש וכל שעליכם לעשות זה לאתר עורך דין מוביל שיוכל לתת לכם שירות נהדר בתחום.
הפרקטיקה המקובלת במקרים כאלה, זה פתיחת תיק הוצאה לפועל לחייב והטלת הגבלות: הגבלת יציאה מהארץ: במידה ויגיע לביקור בארץ – לא יוכל לצאת חזרה, והגבלת חידוש דרכון – מתי שהוא, גם אם הוא בחו"ל, התוקף של הדרכון שלו יפוג והחייב יצטרך לחדש אותו, איך לא יוכל, כל עוד לא יסדיר את החוב מולכם!
בדרך כלל במקרים כאלה, כעבור מספר שנים, כאשר התיק בהוצאה לפועל צבר ריבית משמעותית (15% שנתי), והחייב סוף סוף הבין שהגיע הזמן לתשלום חוב (כי הוא צריך להגיע לביקור בישראל או לחדש דרכון), הוא יוצר קשר ונותן הצעת הסדר חוב – תשלום חלקי תמורת סגירת התיק. בשלב הזה אנחנו מנהלים משא ומתן עד שמגיעים לסכום המקובל על שני הצדדים.
העיקר זה לא להתייאש! גביית חובות זה הליך שיכול לקחת גם חודשים או שנים, אבל בסופו של דבר, מניסיוננו, כולם משלמים!
גביית חוב מאדם שנפטר
עוד מקרה קלאסי שבו אנשים מוצאים את עצמם חסרי אונים ולא יודעים מה לעשות, זה המקרה שבו מי שחייב להם כספים הלך לעולמו. האם באמת צריך להבין שבמקרה כזה איבדתם את החוב ואין סיכוי שמישהו ישלם לכם? פעמים רבות זה לא המצב. לכן אנחנו ממליצים לכם לפנות לעורך דין לענייני גביית חובות גם במצבים כאלה שכן עורך דין מקצועי יעשה את כל הבדיקות כדי לראות האם מישהו אחר יכול לשאת בעול החוב במקום האדם שנפטר. אם מדובר, לדוגמה, על אדם שהיה אחראי על חברה מסוימת ובניו ממשיכים לתפעל ולנהל את החברה, מדוע שהם לא ישלמו לכם את החוב רק כי אביהם נפטר?
יש הרבה מאוד מקרים שבהם כאשר מתחילים הבירורים למעשה מגלים שיש מי שיכול לשאר בעול החוב ולכן אין שום סיבה לוותר על מה שמגיע לכם. למעשה הפניה לעורך דין מקצועי לענייני גביית חובות זה הצעד הראשון שכדאי לעשות שכן עורך דין מקצועי יוכל לבדוק עבורכם את הדברים. הוא יודע איך לאתר את החייבים, מכיר את החוק ויודע כיצד לפעול כדי שלא רק תקבלו את מה שמגיע לכם, אלא גם כדי שזה יקרה כמה שיותר מהר.
כך בוחרים עורך דין מתאים
יש הרבה עורכי דין שעוסקים בתחום המעניין של גביית חובות. עם זאת, בסופו של דבר זה ברור שלא כל עו"ד יוכל להתאים לכם ולא מכל אדם שעוסק בתחום הזה תרצו לקבל שירות. לכן אנחנו בהחלט יכולים להבין אתכם אם אתם מחפשים עורך דין שמכיר את התחום, שמגיע עם ניסיון ושיש לו רזומה של שנים רבות. משמעות הדברים היא שכדאי לכם לעשות מחקר קצר אודות איש המקצוע שאליו אתם פונים, כי מה פתאום שתפקידו את עניין החוב שלכם בידי אדם שזה עתה התחיל לעסוק בענף הזה?
רק עורך דין מנוסה יידע מתי באמת כדאי לפעול למען הגשת תביעה ורק עו"ד שמגיע עם ניסיון יוכל לסייע לכם בצורה מקצועית. זה נכון שככל שלעורך הדין שלכם יש יותר ניסיון ורזומה בתחום כך הוא גם יגבה מכם מחירים יותר גבוהים אך מצד שני, חבל לפנות לאדם שאינו מוכר בענף הזה. מחפשים את הטובים ביותר? רוצים לדעת שיש מי שדואג לכם? פנו אלינו עוד היום ואנחנו נשמח לעשות הכול כדי שתקבלו כמה שיותר מהר את הכסף האבוד שלכם.
צרו קשר עכשיו ואנו נשמח לעזור גם לכם!
שאלות ותשובות בנושא גביית חובות
צ'ק, שטר חוב, פסק דין, כתב ערבות, בגדול, כל חוב שניתן להוכיח בכתב ניתן לגביה בהוצאה לפועל. פרטים באתר.
תלוי בגובה החוב, סוג ההוכחה לחוב וסיכויי גביה – יכולת פירעון של החייב.
קודם כל פותחים תיק הוצאה לפועל, לאחר מכן, כשלב ראשון, מטילים עיקולים כנגד רכוש החייב: חשבון בנק, משכורת, מקרקעין, מיטלטלין וכל דבר אחר , אשר ניתן לממש לטובת פירעון החוב. שלב שני – ניתן לפגוע בזכויות החייב, כגון הוצאת צו עיכוב יציאה מהארץ והגבלת רישיון נהיגה. פרטים באתר.